.png)
Vi bruger selv SÆSONKAFFEN fra foråret: den mellemlyse Honduras Bloom. Så får vi en cold-brew med supergod balance i den naturlige friskhed og fornemmelsen af de søde frugter, karamel og let honning noter, der bygger fin kompleksitet op. Klar og ren.
Køb vores 2025 Cold Brew Beans her!
Hjemme-cold-brew-bønner til sommeren. Bryg dejlig cold brew selv. Super nemt!
Smagsprofil
Cold Brew med supergod balance i den naturlige friskhed og fornemmelsen af de søde frugter, karamel og let honning noter, der bygger fin kompleksitet op.
En klar og ren smag, som kendetegner en frisk cold brew.
Risteprofil
Mellemlys City+
Om Cold Brew
Det hedder cold-brew, fordi kaffen, i modsætning til den almindelig metode, ikke udsættes for varme. Man bruger tiden i stedet for varmen til at udvinde kaffens olier, sukkerarter og koffein. Resultatet er ofte mere sødme og mindre syre.
Ratio
Vi brygger typisk flere liter pr batch og har derfor en ratio baseret på 1 liter. Vores cold-brew opskrift hedder 80 gram kaffe til 1.000 ml vand. Det kan give mere mening at lave bare halvdelen derhjemme. Så dividerer man jo bare med to og bruger 40 gram kaffe til 500 ml. Så har man en god lille portion, der nemt kan stå i køleskabet.
Tilpasning
Du kan stadig tweeke din smag til både mildere og stærkere. Det gør du smartest ved at lade trækketiden gå kort eller lang. Vi bruger en trækketid på ca. 17 timer. Det smager godt og er super praktisk. Vi brygger om eftermiddagen og filtrerer om morgenen.
Formaling
Formalingen, som vi bruger, er den samme som til stempelkande. Den kan man også ændre, men det er bedst med den grove stempelkande formaling.
Filtrering
Du har nok en skuffe med tupperware eller nogle gode glas med låg. Det er helt op til dig. Bare du nemt kan mikse kaffen og vandet. Efter trækketid kan det filtreres i en almindelig kaffetragt eller te-filter.
Man kan også lave hjemme-cold-brew i en stempelkande. Bare uden at trykke stemplet/filteret ned før trækketiden er slut. Det er næsten endnu nemmere og lige så smagfuld en metode.
Der er mange flere måder at lave cold-brew på. Der findes f.eks. forskellige specielt udviklede koldkaffe-bryggere. Du skal bare finde ud af hvad du bedst kan lide og hvorfor ikke bare bruge hvad du allerede har.
Vandet
Mange er helt naturligt opmærksom på det vigtige med ratio, formaling og trækketid. Men husk også at gøre dig tanker om hvilket vand du brygger på. Der vil nemlig være forskel i smagen på at brygge med almindelig postevand og blødgjort vand.
Mange haner i Danmark har vand med hårdhed på omkring de 20. En kildevand hårdhed er ofte på 6-8 i hårdhed. Det påvirker uomtvisteligt smagen da vand jo udgør godt over 95% af din kop.
Kaffen
Kaffen er naturligvis også enormt afgørende for smagen :)
Selvfølgelig.
Om man bruger lys, mellem eller mørk kaffe. Frugtet, røget, sød eller syrlig. Når først man har en god metode, kan man nemt lege med hvilken kaffe og det endelige udtryk/smagen, som påvirkes af, hvilken bønne du bruger.
Honduras Bloom
Vi bruger selv SÆSONKAFFEN fra foråret: den mellemlyse Honduras Bloom. Så får vi en cold-brew med supergod balance i den naturlige friskhed og fornemmelsen af de søde frugter, karamel og let honning noter, der bygger fin kompleksitet op. Klar og ren.
Kold cold brew
Man kan lade kaffen trække ved stuetemperatur såvel som i køleskab. Efter færdig brygning anbefaler vi dog, at man sætter kaffen på køl. Så kan den holde sig fint over flere dage og en kold-kaffe nydes også bedst kold.
Værd at vide
Der er en del mere koffein i en cold-brew end traditionel kaffe. Så hold lidt igen hvis du ikke vil have en alt for stort energi boost.
Emballagen
Dette produkt lige her er ikke den sædvanelige kaffepose. Det er en særlig Cold Brew 2025 hjemme-brygnings-kit-box. Der er 300 gram kaffe i og disse Cold Brew bønner kan ikke bestilles formalede.