

Denne mellemørke ristning leverer lidt af en genialitet, hvis vi selv skal sige det!
Smagsprofil
En fremragende flot og fyldig kop, der er lige så kompleks, som den er karismatisk. Med en smagsprofil, der balancerer dybden af mørk chokolade, saften af modne frugter og - hvem kan ikke li'- et subtilt strejf af krydderi?
Historien bag
Vi har lavet en blog der går lidt bagom Happy Donkey og hvordan den endte i vores sortiment. Læs med her.
Happy Donkey er ren Huila
Alt dette geniale, som beskrevet herover, kommer fra en særristning af vores Colombia Huila. Klikker du på link eller scroller du dig igennem vores standard sortiment, finder du normalt denne kaffe i en mellemlys profil.
Men ristet og pakket som Happy Donkey er den i stedet mellemmørk.
Kend kaffen
Denne kaffe er ret speciel, da den udelukkende er blevet dyrket, høstet og forarbejdet af kvinder i Hulia-regionen, Colombia. Disse kvindelige kaffefarmere administrerer hver 1-5 hektar og har dannet en forening dedikeret til at beskytte deres forfædres jord og de kulturelle aspekter af Huila region.
Ved at indføre bæredygtige landbrugsmetoder beskytter de deres gårde mod de ødelæggende virkninger af klimaændringer. Dette har forbedret ikke kun deres levebrød, men også deres lokalsamfund. Succesen for små kaffebønder som dem, bringer vitale investeringer til området og øger livskvaliteten.
Selve rejsen begynder med omhyggeligt at håndplukke de perfekte modne kaffebær. De lægges i kaffemøllens store vandbade/kar. Denne proces adskiller de modne bær fra de umodne samt sorterer defekte bær fra.
De opsamlede bønner fermenteres derefter i 12 timer, før de vaskes grundigt. De kan først pakkes til eksport efter cirka 15 dage, når de når det optimale fugtniveau på 10-12%.
Bryggeguide
Kan bygges på alle måder men særlig populær som klassisk filterkaffe - og som ren espresso. Men om det er moderne pourover, old-school kolbe eller traditionel moccamaster. Aeropress, stempelkande eller kolbe. Man skal ikke lade sig begrænse og slet ikke med Happy Donkey.
Se vores bryggeguide her.
Efterbehandlingsmetode
Fully Washed
Bønnerne er, som i det meste af Colombia, behandlet ved en ’fully washed’ metode før tørring. Det vil sige, at i modsætning til ’semi-washed’, ’natural process’ – og den mindre jungle af synonymer der findes derude, så er disse bønner vasket fri for alt frugtkødet ved hjælp af en vanddrevet mølle. Det giver generelt en lidt renere, delikat smag og mindre stærk kaffe, men det skal som alt andet tages med et gran salt.
De bedste vaskede kaffer er både fyldige og komplekse i deres udtryk.
Hvad kan vi byde på? | nyristede bønner |
Bønnesort | Arabica |
Efterbehandling | Washed |
Højde | 1250-1500 m.o.h., 1500-1750 m.o.h. |
Smagsnoter & smagsoplevelse | Blåbær, Chokolade, Dyb smag, Let syrlighed, Sødmefuldt |
Hvor kan du lide kaffe fra? | sydamerika |
Hvilken bryggemetode skal kaffen bruges til? | AeroPress, Clever, Hario, stempelkande, filterkaffe / drip , fuldautomatisk |
Hvilken profil (styrke) er du til? | full city (mellemmørk rist) |