•  NYRISTET KAFFE  FRA EGET RISTERINYRISTET KAFFE FRA EGET RISTERI
  •  KAFFEBAR  PÅ VESTERBROKAFFEBAR PÅ VESTERBRO
  •  FRI FRAGT  PÅ KØB OVER 490,-FRI FRAGT PÅ KØB OVER 490,-

1.000 gram CYC Malawi AAA Natural

Stykpris v/ 1 stk. 340,00 DKK

Stykpris v/ 3 stk. 340,00 DKK 306,00 DKK

Nyristet lige efter dit eget valg af profil. Lys, mellem, mørk. 
Risteriets Risteprofiler

Risteriets Bryggeguide


Tilvalg
  • Formalingsgrad

stk.
FRI FRAGT PÅ KØB OVER 490.-
NYRISTET KAFFE FRA EGET RISTERI
Beskrivelse

        En sand fornøjelse for kaffeentusiaster


Cupping noter 

Harmoniske balance mellem syrlighed, sødme og fylde. Det er hvad der kan arbejdes med i denne AAA Natural (læs mere om natural i afsnit herunder).

Du kan finde noter af citrus, nødder, nougatchokolade og søde bær. Der er en friskhed i syrligheden, som kan minder om tropiske frugter. Kaffens krop er typisk medium til fyldig, med en mere rå til relativ blød tekstur alt efter valgte risteprofil

Malawi

Et lille land i det sydøstlige Afrika, er kendt for sin produktion af højkvalitets arabica-kaffe, dyrket i bjergområder med rig, vulkansk jord og et ideelt klima for kaffeplanter. Denne sortering er også kendt som Mbuni og kommer fra den nordlige Livingstonia region. 

Natural processed

Natural processed kaffe er en metode, hvor kaffebønnerne tørres med frugtkødet stadig intakt. Efter høst spredes kaffebærrene ud i solen og vendes jævnligt for at sikre jævn tørring. Når bærrene er tørre, fjernes skallen og frugtkødet.

AAA klassificering

Hvis en kaffe fra Malawi er mærket som AAA henviser det til et specifikt klassificeringssystem baseret på kaffebønnernes størrelse, kvalitet og ensartethed. AAA bønner er de største i størrelse. Dette bestemmes ved hjælp af sigter med huller af forskellig størrelse under sorteringsprocessen.

 

Guidelines og inspiration til valg af risteprofil

City

Den lyse ristning

Dette er stadig den mest moderne risteprofil. Men ikke nødvendigvis den mest populære. Det er dog spændende at forsøge sig med, og det er her man kan smage mest muligt at en kaffe. Både det gode og det mindre gode. Det er her den er mest nøgen og uden filter. Den mest friske version muligt. Bønnernes syrlighed er høj og smagspaletten er bred. Lettere kop. God livlighed i frugttoner og sødme. 


City +

Mellemlys rist

Her har du både den helt lyse ristnings energi men også en indledende fornemmelse af mere klassiske form og fylde der dukker op fra mellemristen som er næste step op. Dette er en risteprofil, hvor mange kan være med og have stor fornøjelse af at udforske en kaffes profil. En City + har  mere 'form og fylde'. Syrligheden afrundes eller går et niveau ned og gør plads til en tydeligere fokus på dybden. Frugt og sødme er ofte mere balanceret. 

City ++

Mellemrist

Den meget populære ristning der byder ind med det bedste af to verdener. Det er tit omtalt som The Sweet Spot. Her er det så "bredt" som det kan være. Et godt sted at udforske fra. 

Full City

Den mellemmørk rist

Klassisk risteprofil for mange multifunktions kaffer. Lige meget hvilken kaffebrygger du trækker ud af skabet og støver af - vil en Full City gøre god figur. Med og uden mælk. Syrligheden vil ofte starte smagsindtrykket men gør hurtigt plads til en ret klar fylde der enten kan have en mere fed frugt fornemmelse eller de søde bløde noter. Eftersmagen er mørk og lang. Trods den mørkere ristning, hvor udtrykket begynder at blive intens er der en fin balance. Det er et spørgsmål om kvaliteten og den lover vi er på plads.  

Full City +

En mørk ristning

Det er det tætteste vi kan komme på den klassiske italienske tradition og kultur - og på samme tid være nutidige. Det duer simpelthen ikke at riste sort og brændt. Men en Full City + med godt greb i en kvalitetsmæssig produktion, det tilbyder vi gerne, for der er mange gode egenskaber at få frem ved denne mørke ristning. Det bliver mørkt og kraftigt, men det holder som sagt balancen og selvom syrligheden vil være meget beskeden vinder der en interessant mørk tone frem der kan give både chokolade, kakao, røg og bid .. alt efter hvilken kaffe det er, og hvordan den brygges. 

Specifikationer
Hvad kan vi byde på? nyristede bønner
Bønnesort Arabica
Efterbehandling Natural
Højde 1250-1500 m.o.h.
Smagsnoter & smagsoplevelse Lys Chokolade, Sødmefuldt
Hvor kan du lide kaffe fra? afrika
Hvilken bryggemetode skal kaffen bruges til? AeroPress, Clever, Hario, stempelkande, filterkaffe / drip , fuldautomatisk, moccakande, espresso
Hvilken profil (styrke) er du til? Vælg din egen risteprofil