Mellemlys økologisk kaffe fra Honduras
Smagsprofil
Sødlig frisk syrlighed med flot citrus tone på toppen. Udvikler en saftig note rundt om en fin toffee/karamel base.
Grøn æble. Honning. Pære.
Risteprofil
Ristet til den mellemlyse City+
¤ læs mere om vores risteprofiler her.
Om Bendicion
Den menneskelige farm
Bendicion er fra La Paz departementet og dyrkes i Marcala. Vi er i det vestlige Honduras og her arbejder Comsa sammenslutningen under et koncept der omtalter 'den menneskelige farm' (Finca Humana). Comsa står for Café Organico Marcala, S.A. (COMSA) og udover at få optimeret kaffeproduktionen til den højeste kvalitet mulig, uddanner sammenslutningen de mere end 1.500 producent-medlemmer til at leve i harmoni med naturen.
Det har de gjort så godt at kaffe herfra, er den første med et særligt certifikat for beskyttet oprindelses: DENOMINACION DE ORIGEN CAFE DE MARCALA.
Smag med
Der går meget arbejde ind i at sikre at disse bønner har højeste kvalitet i smag. Smag med på en pose.
Efterbehandlingsproces
Omhyggelig håndsortering af kaffebønnerne efter høst. Den vaskede efterbehandlingsmetode er den foretrukne hvor bønnerne flyder igennem vandkanaler for at fjerne de mindre tætte bønner, sikre korrekt gæring og have kontrol over den præcise tørretid.
Det er kaffe af varieterne: Caturra, Catuai og Typica. Dyrket i 1.500 - 1.800 moh. Klassificeret som SHG EP (Strictly high grown European Selection).
Bryggeguide
Pour-over. Filterkaffe. Stempelkande. Aeropress. Fuldautomatisk. Espresso
¤ se vores fulde kaffeguide her
Hvad kan vi byde på? | nyristede bønner |
Bønnesort | Arabica |
Efterbehandling | Washed |
Højde | 1250-1500 m.o.h. |
Smagsnoter & smagsoplevelse | Frisk Syrlighed, Frugt, Honning, Karamel, Pære, Æble |
Hvor kan du lide kaffe fra? | mellemamerika |
Hvilken bryggemetode skal kaffen bruges til? | AeroPress, Clever, Hario, stempelkande, filterkaffe / drip , fuldautomatisk, moccakande |
Hvilken profil (styrke) er du til? | city+ (mellemlys rist) |