•  NYRISTET KAFFE  FRA EGET RISTERINYRISTET KAFFE FRA EGET RISTERI
  •  KAFFEBAR  PÅ VESTERBROKAFFEBAR PÅ VESTERBRO
  •  FRI FRAGT  PÅ KØB OVER 395,-FRI FRAGT PÅ KØB OVER 395,-
basket
LUK
Nyhed

Espirito (Rå kaffe)

Pris fra 139,00 DKK

Espirito er bønner fra den lille brasilianske kafferegion Espirito Santo. Her høstes der kaffe fra maj til september i højder fra 900 til 1.200 meter over havets overflade. Disclaimer: Billedet er et standard foto af rå kaffebønner og ikke nødvendigvis den konkrete bønne der sendes.

FRI FRAGT PÅ KØB OVER 395,-
NYRISTET KAFFE FRA EGET RISTERI
Beskrivelse

       Espirito (Santo) er bønner fra den mindste kafferegion i verdens største kaffeland

Smagsprofil

Er mælkechokolade, kirsebær og cashew. Så lidt sødt og lidt syrligt.

Ristetips

Vi rister selv Organica i en mellemrist (City++ profil)

Der jo mange måder endnu man kan riste på. Det er bare at forsøge sig frem. Den åbenlyse mellemmørke profil FC giver god balance. Den kan vi sagtens anbefale. 

Den lille region i det store kaffeland

Espirito er bønner fra den lille brasilianske kafferegion Espirito Santo. Her høstes der kaffe fra maj til september i højder fra 900 til 1.200 meter over havets overflade.

Selvom regionen er relativ lille i sammenligning med de andre kaffe-regioner i Brasilien, er det ikke småting, der eksporteres via hovedbyen Vittoria. 

Meget af kaffen er godt nok fra regionens robusta produktion. Men i den sydlige del af Espirito Santo overtager arabica, og flere og flere farme har Specialty Coffee i fokus.

Espirito består af netop Specialty Coffee bønner fra 30 helt små familiedrevne kaffefarme, der er gået sammen om at kombinere deres høst.

Disse små producenter dyrker deres kaffe på jordlodder på i gennemsnit 10 hektar eller mindre. Kaffedyrkningen er overvejende baseret på traditionelle metoder med et stærkt fokus på bæredygtighed og miljøbevarelse. Skyggedyrket kaffe er almindeligt og hjælper med at bevare biodiversiteten og fremme sundere økosystemer.

Det, vi har fundet tiltalende med netop de her bønner fra Espírito Santo, er de er lidt lysere og mere frugtagtige noter. Når vi så laver mellemristen, får vi en relativ livlig syre og sød kakao samt røde frugt tone samt den her meget delikate nøddenote.

Så det er på flere måder en anden kaffe, du vil brygge med Espirito end med f.eks vores faste brasilianske Morro Cavado bønne. Sammenligningen vil være oplagt for vores faste kunder. Men det er en anden region og en anden risteprofil. Men også en anden karakteristik.

Med besøget af Espirito her i efteråret har du nu muligheden for at smage med på et nyt frisk bud på kaffe fra Brasilien. Så det er derfor både for dig, der allerede kender Morro Cavado og vil sammenligne. Eller dig der drikker den lyse Manha, også fra vores faste sortiment, og gerne vil skrue lidt op for fylden uden, at det skal blive for mørkt.

Vi elsker Brasilien, og vi føler os heldige, at vi har adgang til så mange fantastiske bønner herfra. Men det er jo også verdens største kaffeland. Så hvis man leder, vil man finde. Og det synes vi, at vi har gjort med held igen. 

Apropos ..

Kaffe fra Brasilien

Brasilien er den største kaffeproducent i verden. En del lande kæmper om de andre pladser, men der er ikke usikkerhed om hvor det meste kaffe laves. Sådan har det været ret ubestridt så længe de fleste kan huske. 

Den størrelse giver enormt store muligheder og Brasiliens kaffe industri består også at producenter over et bredt spekter – mere end nogle andre kaffeproducerende lande kan matche. De store spillere og de små enkeltmandsbønder. 

Det samme gælder nuance- og smagsmæssigt. Såvel som kvantitet og kvalitet. De har det hele i Brasilien og det er simpelthen umuligt at sige man kender til kaffe fra Brasilien efter man har prøvet bare en eller to slags. Eller tre for den sags skyld. For at kende til Brasilien skal man dykke godt ned i de mange forskelligheder landet byder på.


Efterbehandling

Efter at kaffebærene bliver høstet skal de igennem en efterbehandling før de bliver til "kaffebønner" der kan pakkes i sække og sendes ud i verden. Efterbehandlingen går i korte træke ud på at de høstede kaffebær enten vil blive adskilt fra det frugtkød der omgiver dem - eller de vil beholde det om sig - og derefter tørret.

Der er flere måder at gøre dette på, og den anvendte metode gør en stor forskel for karakteren og smagen af ​​de resulterende kaffebønner.

Du kan læse mere om de forskellige efterhøstbehandlinger og deres betydning for kaffens smag her.  

Dette er en Pulped Natural Screen 16 UP

Pulped natural - og variationer af denne proces - vurderes ofte til at give en mere raffineret smag end de 'naturlige' forarbejdede bønner, med mere afrundede chokolade og frugtagtige noter, og typisk en lille smule mindre syrlighed end vasket/washed kaffe.

Bryggeanbefalinger

Mange. Alle. Bare find alt kaffegrej du ejer frem og test af. 

Se vores fulde kaffeguide her

Disclaimer: Billedet er et standard foto af rå kaffebønner og ikke nødvendigvis den konkrete bønne der sendes.

Specifikationer
Hvad kan vi byde på? grønne / rå bønner
Bønnesort Arabica
Efterbehandling Pulped-Natural
Højde 1000-1250 m.o.h, 1250-1500 m.o.h.
Smagsnoter & smagsoplevelse Brun sukker, Chokolade, Karamel, Kirsebær, Lav syre, Lys Chokolade, Nød
Hvor kan du lide kaffe fra? sydamerika
Hvilken bryggemetode skal kaffen bruges til? AeroPress, Clever, Hario, stempelkande, filterkaffe / drip , fuldautomatisk, moccakande, espresso, som del af en espresso blend, som base i en espresso blend