Vi har sammensat et blend af økologiske kaffer fra Peru og Honduras.
Smagsprofil
Kraftig med krydret tung frugtig aroma, sødlig smag med nuancer af nødder og karamel. Afsluttes med en kakao tone der giver en flot markant espresso eftersmag.
Smagshjulet Top 3
(Chocolate) Dark cocoa (Dried Fruit) Dates (Cereal) Malt
¤ info om smagshjulet, klik her
Risteprofil
Ristet til Full City+ (mørk rist).
¤ læs mere om vores risteprofiler her.
Bryggeguide
Potente Øko er meget oplagt som espresso og moccakande. Men også populær som robust filterkaffe og i ret fremragende i fuldautomatiske maskiner når koppen skal smage af noget.
¤ se vores fulde kaffeguide her
Hvorfor bruge ”blends”?
Ordet ”blend” referer, som de sprogkyndige måske har regnet ud, til, at kaffeblandingen er bygget op med kaffebønner fra flere forskellige områder eller lande. På den måde kan risteren designe meget præcist, hvordan det lille skud kaffe skal komme til udtryk. I brygningen af f.eks espresso kommer bønnernes individuelle karakteristika frem, og samspillet imellem de forskellige smage og aromaer kan i en god blend få englene til at synge. Når sødme, fylde, syre og crema er i balance, er blandingen optimal.
En blend består gerne af bønner fra to og helt op til fem forskellige områder. Vi ofte det italienske ord ”Miscela” i stedet for engelske ”blend”. Betydningen er den samme: Kaffeblanding.
Moden dikterer for tiden, at man eksperimenterer med at bruge ”single-origin” bønner (altså bønner fra en enkelt leverandør eller land) til sin espresso. Selv de lysere riste står for skud for tiden. Hvis bønnen er kompleks nok i smag, kan dette sagtens give et godt resultat, og vi har heldigvis rigeligt af forskellige single-origin bønner at lege med i sortimentet.
Hvad er der så blandet i en Potente Øko?
Vi har sammensat et blend af økologiske kaffer fra Peru og Honduras. Det har super samspil og fremstår homogent efter ristning i traditionel "italian style".
Hvad kan vi byde på? | nyristede bønner |
Bønnesort | Arabica |
Efterbehandling | Washed |
Højde | 1250-1500 m.o.h. |
Smagsnoter & smagsoplevelse | Dadler, Dyb smag, Karamel, Krydret, Lang eftersmag, Malt, Mørk chokolade, Nød, Tørret frugt |
Hvor kan du lide kaffe fra? | blend (flere bønner) |
Hvilken bryggemetode skal kaffen bruges til? | AeroPress, fuldautomatisk, moccakande, espresso |
Hvilken profil (styrke) er du til? | full city + (mørk rist) |