Kaffeproduktionen i Peru er også en seriøs størrelse og der arbejdes bl.a. med at være blandt verdens førende producenter af certificeret økologisk arabica kaffe.
Smagsprofil
Blød let fylde og mild friskhed. Karamel og nød i den runde bløde fornemmelse. Mild appelsin og fersken i den mere friske sødme. En rund mellemfyldig kop. Noget af det bedste at starte dagen på.
Risteprofil
Ristet til City++ (mellemrist)
Læs mere om vores risteprofiler her.
Bryggeguide
Kan bygges på alle måder men særlig populær som klassisk filterkaffe - om det er moderne pourover, old-school kolbe eller traditionel moccamaster. Stempelkanden giver lidt mere fyldige noter. Espresso er en unik letsyrlig oplevelse som ingen anden.
Se vores bryggeguide her.
Peru
Peru, officielt Republikken Peru, er et land i det vestlige Sydamerika. Det grænser op til Ecuador som det deler meget kaffesammenlignelighed med (og de er hhv nr 19 og 20 på listen over det mest producerende lande). Derudover grænser også Peru op til de to giganter i kaffeverdenen Colombia mod nord og Brasilien mod øst.
Så det er godt selskab og ideelt kaffemiljø der i det nordvestlige Sydamerika. Ikke mindst med Stilehavets brusen og havvind fra den 2.500 km lange vestlige kyststrækning. Udgangspunktet er fremragende for fantastisk kaffe.
Kaffeproduktionen i Peru er også en seriøs størrelse og der arbejdes bl.a. med at være blandt verdens førende producenter af certificeret økologisk arabica kaffe. Som denne Flores også er det.
Hele Perus kaffeområder fylder også en del - og strækker sig langs Andesbjergenes østlige skråninger hvor det dækker 17 ud af 24 nationale regioner. Så meget som en tredjedel af al landbrugsbeskæftigelse i Peru er knyttet til kaffe.
Nationale prioriteter for kaffe omfatter øget produktivitet ved brug af bæredygtige tilgange, forbedring af konsistensen af kvalitet og opbygning af international bevidsthed og efterspørgsel efter peruviansk kaffe.
Men kaffen må også dele pladsen lidt. Efter to årtier hvor kaffe var den ulitmativt vigtigste landbrugsafgrøde står den over for stigende konkurrence fra højværdiafgrøder som druer, avocadoer og blåbær.
Certificering
Peru Flores er økologisk
Control Union Certifications - PE-BIO-149
Efterbehandling
Efter at kaffebærene bliver høstet skal de igennem en efterbehandling før de bliver til "kaffebønner" der kan pakkes i sække og sendes ud i verden. Efterbehandlingen går i korte træke ud på at de høstede kaffebær enten vil blive adskilt fra det frugtkød der omgiver dem - eller de vil beholde det om sig - og derefter tørret. Der er flere måder at gøre dette på, og den anvendte metode gør en stor forskel for karakteren og smagen af de resulterende kaffebønner.
> Du kan læse mere om de forskellige efterhøstbehandlinger og deres betydning for kaffens smag her.
Dette er en vasket kaffe. Også kendt som Washed eller Fully Washed . De bedste vaskede kaffer er både fyldige og komplekse i deres udtryk.
Hvad kan vi byde på? | nyristede bønner |
Bønnesort | Arabica |
Efterbehandling | Washed |
Højde | 1750-2000 m.o.h |
Smagsnoter & smagsoplevelse | Appelsin, Blød & rund, Karamel, Nød, Sødmefuldt |
Hvor kan du lide kaffe fra? | sydamerika |
Hvilken bryggemetode skal kaffen bruges til? | AeroPress, Clever, Hario, stempelkande, filterkaffe / drip , fuldautomatisk, moccakande |
Hvilken profil (styrke) er du til? | city ++ (mellemrist) |