Robusta og de bedste arabicabønner! Velkommen til vores vilde og voldsomme Miscela Violento!
Smagsprofil
Mørk espressoblend med 20% robusta. Det er old school på den nyristede måde. Kæmpe smag, intens og varm. Kompakt med dyb kakao note og lakridstone i den lange eftersmag.
Perfekt til dem der ønsker en kraftig espresso, super crema og intensitet fra start til slut. Vi rister Violento flere gange om ugen og den er blend med brasiliansk højkvalitetsarabica og fremragende indisk robusta.
Risteprofil
Full City++ (og en flirt med brandalarmen).
Det ekstra "plus" (+) vil i almindelig sprog nok hedde "meget mørk".
Blend
20% robusta (Brasilien)
80% er arabica (Indien)
En seriøs blend bestående udelukkenede af Specialty Coffee bønner!
Robusta
Det er meget klassisk Syditalien at have 10, 20, 30 og nogle gange op til 40 procent robusta i mørke espressoblends.
Violento holder en god balance i blenden. Tilføjelsen af robusta giver Miscela Violento ekstra styrke, kraft i tyngden og - når brygget som espresso - ekstra tyk crema.
Har I ikke haft robusta før?
Waybackwhen .. Risteriet var relativt nystartede, og 90erne ikke helt havde sluppet kaffebranchen, var der mange kunder, der efterspurgte robusta i deres espresso blends. Vi havde dengang to blends, der var stærkere end Uno, og det skyldtes primært, at der var robusta i dem. Den ene var Due (10% robusta), og den anden var Due Doppio (20% robusta).
Som nævnt er der gået mange år - godt over et årti - uden robusta i sortiment. Kvaliteten var ikke til det, og trenden i kaffebranchen ændrede sig.
Men nu er kaffesorten simpelthen tilbage. Sådan retro-populær. Kvaliteten er meget bedre, og der er sket meget med kaffebrancen, espresso blends - og også Risteriet.
Heldigvis - som med straight fit bukser, yankie bar og side-by-side rulleskøjter - så vender gode ting tilbage og overrasker positivt. Vi har i hvert fald genfundet ideen ved robusta og er glade for at kunne byde de intense bønner tilbage i sortiment.
Miscela Violento sælges i 250, 500 og 1.000 gram poser. Kig ind på hjemmesiden og prøv en pose.
Hvad kan vi byde på? | nyristede bønner |
Bønnesort | Arabica, Robusta |
Efterbehandling | Natural, Washed |
Højde | 1000-1250 m.o.h |
Smagsnoter & smagsoplevelse | Intens, Kakao, Klassisk Italiensk Espresso, Lakrids, Lang eftersmag, Mørk chokolade |
Hvor kan du lide kaffe fra? | blend (flere bønner) |
Hvilken bryggemetode skal kaffen bruges til? | AeroPress, fuldautomatisk, moccakande, espresso |
Hvilken profil (styrke) er du til? | full city + (mørk rist) |