•  NYRISTET KAFFE  FRA EGET RISTERINYRISTET KAFFE FRA EGET RISTERI
  •  KAFFEBAR  PÅ VESTERBROKAFFEBAR PÅ VESTERBRO
  •  FRI FRAGT  PÅ KØB OVER 490,-FRI FRAGT PÅ KØB OVER 490,-
basket
LUK

Din nye ven .. til aftenhyggen

oprettet d. under Kaffe, Nyhed, Kaffeviden

Din nye ven .. til aftenhyggen

Der er landet en ny kaffe i sortimentet. Og lige i sidste øjeblik. For i dag løb vi tør for det sidste koffeinfrie Peru.

Så der skulle lanceres en ny kaffe uden koffein i sortimentet. Det gør vi med Carbonic Decaf fra Brasilien.

Hvad betyder skiftet egentlig?

Det betyder faktisk en del. For kaffe uden koffein er i dag noget helt andet end det var engang. Processerne, der frigiver og fjerner koffeinen, er nu så skånsomme, at smagen stadig sidder solidt tilbage.

Så en koffeinfri kaffe eller en decaf, som det hedder mere moderne, er noget i sin egen ret.

Derfor er det også en ændring, at vi er skiftet fra Peru til Brasilien. Rent smagsmæssigt. Du kan læse den nye smagsprofil ved at klikke lige her!

Og så er vi også skiftet fra Swiss Water til Carbonic. Det er metoden bag udskilningen af koffeinen.
Læs mere om det lige herunder.

Sidst, men ikke mindst, er Brasilien ikke økologisk. Så vi er skiftet til en konventionel kaffe. Dog selvfølgelig stadig højkvalitet kaffe, efterbehandlet som natural og i Specialty Coffee sortering.

Og lad os slutte den lille gennemgang af de mere faktuelle forskelle ved at fremhæve to vigtige ligheder.

Risteriets koffeinfrie kaffe er stadig ristet mellemmørk, nemlig i profilen Full City. Og så er den stadig 99,9% koffeinfri... but of course.

Hvad er carbonic?

Når man taler om koffeinfri kaffe, der er beskrevet eller på anden måde mærket som 'carbonic', refererer det som sagt til en metode til at fjerne koffein fra kaffebønnerne. Og det er det nye sort, kan man sige. For det er igennem det seneste år blevet den mere moderne og miljøvenlige metode til at lave koffeinfri kaffe.

Efter Swiss Water metoden i mange år var den absolutte duks og go-to blandt kendere og kræsne, så er der nu kommet to om at dele fokus som branchens foretrukne. Vi synes, at det var tid til at prøve det af og efter god succes med samples, er vi nu klar til at få Carbonic Decaf i sortiment.

Hvordan virker carbonic?
- og introduktion af det nye buzzword: 'superkritisk'

Først bliver kaffebønnerne fugtet med vand for at gøre koffeinet mere opløseligt. Derefter bruges kuldioxid i en såkaldt 'superkritisk tilstand', hvor CO₂ er et sted mellem en væske og en gas.

Udover at det lyder fedt med 'superkritisk', så kan denne (superkritiske) CO₂ effektivt trække koffeinen ud af kaffebønnerne. Det gør den, hvilket er .. supervigtigt .. uden at påvirke smagsstofferne i væsentlig grad.

Koffeinen, som bindes til kuldioxid, fjernes derefter, og bønnerne tørres og behandles yderligere for at blive klar til eksport. Der er ca 60 kilo i en sæk. Den kommer på et kæmpe tankskib med retning mod Europa, og indenfor 2-3 måneder er den klar i Risteriet sortiment.

Hvilket i denne første sending blev i december 2024.

Caroline og David har allerede i går ristet de første tre batches. Og vi kunne her til morgen lave de første sammenlignings smagninger.

Forventningerne var store og blev indfriede. Det er en fremragende decaf. Og ikke kun i smagen. For ligesom med Swiss Water vil Carbonic skånsomme proces bevare mange af bønnernes naturlige aromaer. Men derudover er det også vigtigt for os, at det er en miljøvenlig proces. Da CO₂ brugt i carbonic kan genbruges i processen, er metoden som nævnt blandt de mest bæredygtige på markedet. Der bruges heller ikke organiske opløsningsmidler, som i nogle andre - især de lidt ældre og billige - metoder.

Så når der står "carbonic" på en koffeinfri kaffe, som den nye hos os fra Brasilien, kan du regne med, at den er produceret i en kuldioxidbaseret proces, som både er sikker og skånsom for smagen.

Måske du allerede nu lige skal ind og smage om pose. Så kan du både drikke og hygge med kaffe i de sene aftentimer og stadig få din søvn uforstyrret af koffeinen.

Køb Brasilien Decaf Carbonic her!

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar