AA er blandt de absolut fineste kaffebetegnelse i Indien. Så du kan godt glæde dig!
Smagsprofil
Mellemristet med nøddeagtig mellemtone, strejt af peber, fin kakao og lakrids. Kortere eftersmag.
Risteprofil
Ristet til City++ (mellem rist).
Læs mere om vores risteprofiler her.
Golden Bird som SÆSONKAFFE
Indien blev kaldt den gyldne fugl i oldtiden, fordi det var et land med enorm rigdom og velstand. Den var rig på naturressourcer, herunder ædle metaller som guld og sølv, ædelstene, krydderier, tekstiler og landbrugsprodukter som bl.a. kaffe. Indiens strategiske geografiske placering mellem øst og vest gjorde det også til en betydelig handelspartner for civilisationer rundt om i verden.
Så udtrykket "Golden Bird", der har lagt navn til denne Plantation AA sortering, er en metafor for Indiens enorme rigdom og overflod. Det er også et symbol på landets kulturelle rigdom og sofistikering.
Bryggeguide
Skal du prøve noget nyt, så bryg denne gyldne SÆSONKAFFE fra Indien til dig selv og dine gæster. I mellemristen vil du kunne ramme alle dine tilgængelige metoder. Især oplagt er mere slow-brew som filterkaffe og stempelkande. Men også Aeropress og espresso vil lave spændende unik kaffeoplevelser.
Se vores fulde kaffeguide her
Vores kaffe fra Indien
I det danske er den ikke super kendt, men som international kaffeproducent er Indien faktisk enormt anderkendt.
Landet har en lang historie med kaffeproduktion, og dets Plantation AA kaffebønner viser landets dedikation til kvalitet og håndværk. Med deres karakteristiske smagsprofil og ensartede kvalitet har disse bønner vundet anerkendelse blandt kaffeentusiaster og nydes både herhjemme og internationalt.
Traditionelle kvaliteter af indisk kaffe
Som i de fleste lande efterbehandler Indien primært kaffe ved de vaskede/washed og naturlige/natural metoder.
Golden Bird AA er vasket, og i Indien er vaskede arabica bønner er kendt som "Plantation", mens vaskede robusta bønner omtales som "Parchment".
Karakterbetegnelser indenfor Plantation er derudover bl.a. med kvalitetsbetegnelser som (fra finest og nedefter) MNEB, AA, PB Bold, PB, A, B og C.
Dels baseret på størrelsen af bønner (hver bønne passer ind i visse sigter under sorteringen). Nogle af de øverste betegnelser, som f.eks AA, har også grænser for procentdelen af ufuldkommenheder.
MNEB er specificeret til et område i Mysore. Hvor AA er den fineste betegnelse fra alle andre kafferegioner i Indien. Så du kan godt glæde dig :)
Hvad kan vi byde på? | nyristede bønner |
Bønnesort | Arabica |
Efterbehandling | Washed |
Højde | +2000 m.o.h. |
Smagsnoter & smagsoplevelse | Appelsin, Bergamotte, Bær, Citrus, Sort te, Sødmefuldt |
Hvor kan du lide kaffe fra? | afrika |
Hvilken bryggemetode skal kaffen bruges til? | AeroPress, Clever, Hario, stempelkande, filterkaffe / drip , fuldautomatisk |
Hvilken profil (styrke) er du til? | city (lys rist) |