Voldsom populær økologisk espresso vi har haft i sortimentet i mange år
Smagsprofil
Stor friskhed på toppen af en lettere mellemristet blend med mellemfylde. Naturlig ren citrus tone, fin frisk frugt fornemmelse og elegant balanceret eftersmag.
Risteprofil
Ristet til City++ (mellemristen).
Læs mere om vores risteprofiler her.
Bryggeguide
Da det er en espressoblend er dette jo favorit bryggemetoden, men Organica kan brygges på det fleste måder, så spring ud i det.
Se vores fulde kaffeguide her
Moderne, mellemrist og helt økologisk
Miscela Organica har været en del af vores sortiment i rigtig mange år efterhånden, og den er vokset voldsomt i popularitet især de seneste år, så den er fast inventar i cafeen og Unomaten - såvel som her på webshoppen naturligvis.
Udtrykket i Organica er økologisk, lysere og friskere. Den gode fylde og fine crema gør, at Miscela Organica kan, og skal, bedømmes på lige fod med de andre espressoblandinger. Du behøver altså ikke at være på økovognen eller 3rd wave espresso entusiast for at smide den i indkøbskurven. Organica er en espressoblanding i sin helt egen ret. Og faktisk er det, pga den mildere profil, en blanding der kan MEGET mere end blot espresso. Fantastisk filterkaffe og dejlig blød stempelkande.
Hvorfor bruge ”blends” til espresso?
Ordet ”blend” referer, som de sprogkyndige måske har regnet ud, til, at kaffeblandingen er bygget op med kaffebønner fra flere forskellige områder eller lande. På den måde kan risteren designe meget præcist, hvordan det lille skud kaffe skal komme til udtryk. I brygningen af espresso kommer bønnernes individuelle karakteristika frem, og samspillet imellem de forskellige smage og aromaer kan i en god blend få englene til at synge. Når sødme, fylde, syre og crema er i balance, er blandingen optimal.
En blend består gerne af bønner fra to og helt op til fem forskellige områder. Vi vælger oftest det italienske ord ”Miscela” i stedet for engelske ”blend”. Betydningen er den samme: Kaffeblanding.
Moden dikterer for tiden, at man eksperimenterer med at bruge ”single-origin” bønner (altså bønner fra en enkelt leverandør eller land) til sin espresso. Selv de lysere riste står for skud for tiden. Hvis bønnen er kompleks nok i smag, kan dette sagtens give et godt resultat, og vi har heldigvis rigeligt af forskellige single-origin bønner at lege med i sortimentet.
Hvad er der så blandet i en Miscela Organica?
Det kan vi desværre ikke helt afsløre. De fleste i branchen – professionelle såvel som hjemmeristere – holder nemlig deres opskrifter for sig selv. Især når det går godt! Det kan man mene meget om, men det er nu engang sådan, vi har valgt at gøre det.
Det vi dog godt kan afsløre, er at blandingen består af flere forskellige bønner, at blandingen er 100% arabica og, but of course, 100% økologisk, men så siger vi heller ikke mere!
Hvad kan vi byde på? | nyristede bønner |
Bønnesort | Arabica |
Efterbehandling | Washed |
Højde | 1250-1500 m.o.h. |
Smagsnoter & smagsoplevelse | Balanceret eftersmag, Citrus, Frisk frugt, Frisk Syrlighed, Ren (clean), Sødmefuldt |
Hvor kan du lide kaffe fra? | blend (flere bønner) |
Hvilken bryggemetode skal kaffen bruges til? | AeroPress, Clever, Hario, stempelkande, filterkaffe / drip , fuldautomatisk, moccakande, espresso |
Hvilken profil (styrke) er du til? | city ++ (mellemrist) |