SÆSONKAFFE
Det er en stor kaffeverden. Kom med og smag med!
Hver 3. måned tager vi en ny kaffe ind i sortiment. En slags besøgsbønne eller blend. Vi kalder det SÆSONKAFFE.
Opdelt efter årstiderne er det sommer, efterår, vinter og forår.
Vinterens bønneballade
Det plejer at gå så fint. Vi kan i hvert fald ikke huske hvornår det før er gået så skævt med lagerbeholdningen som det er på vinterens besøgskaffe fra Indien.
Vinter-perioden er jo klassisk december, januar og februar. Men vi er kun tre uger inde i januar og vi er allerede løbet tør for den indiske Golden Bird AA.
Enten har indkøbschefen taget en blunder eller så havde han bare undervurderet situationen. Men det korte af det lange er at vi har måtte melde udsolgt fem uger før planmæssigt.
Tyvstart på foråret
Men vi har til gengæld været så heldige allerede at have forårets SÆSONKAFFE hjemme. Og så starter vi bare op på den før tid. Der er heldigvis købt ekstra og selvom forhåbentlig også bliver et hit - så har vi både de her fem ekstra uger samt forårets tre måneder: marts, april og maj.
Den nye SÆSONKAFFE er "Bloom" fra Honduras. En fremragende fra APROCAN sammenslutningen (en kæmpe andelsforening med 1.536 farmere) i Copan regionen.
Blog om BLOOM bag om Bloom!
.. læs i vores blog om hvordan den aktuelle SÆSONKAFFE udspringer fra et global bæredygtigt sourcing-initiativ: Risteriet blog
Ristet eller rå
Bloom kan - som næsten alle vores kaffe - både købes som nyristet kaffe og grønne/rå bønner. Links sender dig til produktsiderne hvor du kan læse mere om smagen og oprindelsen, samt forskellige kaffe facts om forårets (og lidt af vinterens ..) SÆSONKAFFE.
Er du nysgerrig efter mere info, så se lidt længere herunder, Der kan du scrolle ned og se en oversigt over de mange forskellige gæstebønner og blends der har været igennem som SÆSONKAFFE.
Ideen bag SÆSONKAFFE
Hver 3. måned får vi en ny kaffe i sortiment som SÆSONKAFFE. Det kan være en blend, som Fabio i foråret '24, eller det kan være en single-origin som efteråret ´23 med den økologiske Colombia Nevada. Osv.
Der er mange muligheder og kaffeverdenen er stor.
Før SÆSONKAFFE havde vi MÅNEDENS KAFFE og skiftede oftere. Det blev til 99 styk.
Ideen med begge er samme. At komme godt rundt i en meget stor kaffeverden. Selvom vi har et ret bredt sortiment i forvejen er der jo enormt mange kaffer derude. Så det er en god måde at få smagt både på de sjældne og på anden vis særlige, besøge lande vi ikke lige har en nål i allerede og så skifte imellem efterbehandlingsmetoder, certificeringer, osv.
Forslag og ideer kan altid sendes til os. Fang Rune på rune@ risteriet. dlk
Historik på SÆSONKAFFE
I omvendt rækkefælge: Senest først og første sidst.
Forår 2025 - Bloom (Honduras)
Vinter 2024/2025 - Indien Golden Bird AA
Efterår 2024 - Espirito
Sommer 2024 - Cuba Serrano Lavado
Forår 2024 - Fabio BLEND
Vinter 2023/2024 - Uganda Silverback NATURAL
Efterår 2023 - Colombia Nevada ØKO
Sommer 2023 - Granny BLEND
Forår 2023 - Indonesien Sumatra Mandheling ØKO
Vinter 2022/2023 - Panama Anselmito Estate
Efterår 2022 - Tanzania Peaberry Mbeya
Sommer 2022 - El Salvador La Joya Bourbon
Forår 2022 - The Big B BLEND
Vinter 2021/2022 - Papua Ny Guinea Simbu
Efterår 2021 - Nicaragua Limoncillo Red Catuai
Sommer 2021 - Malawi Pamwamba Estate AA+
Forår 2021 - Brasilien Peaberry Natural (Fazenda Sertão)
Vinter 2020/2021 - Mexico Sweet Cherry NATURAL
Efterår 2020 - Inden Sunheri Plantation AA
Sommer 2020 - Rwanda Womens Coffee Sake
Forår 2020 - Costa Rica Red HONEY
Vinter 2019/2020 - Colombia Cafe Organico ØKO
Efterår 2019 - Labirinto BLEND
Sommer 2019 - Burundi Musema
Forår 2019 - Peru La Requia ØKO
Vinter 2018/2019 - Indonesien Raja Komodo
Efterår 2018 - Guatemala Otonö RFA
Sommer 2018 - Costa Rica Tarrazu BLONDE