Det er en stor kaffeverden. Kom med og smag med!

Hver 3. måned tager vi en ny kaffe ind i sortiment. En slags besøgsbønne eller blend. Vi kalder det SÆSONKAFFE. 

Opdelt efter årstiderne er det sommer, efterår, vinter og forår. 

Vinterens bønneballade

Det plejer at gå så fint. Vi kan i hvert fald ikke huske hvornår det før er gået så skævt med lagerbeholdningen som det er på vinterens besøgskaffe fra Indien. 

Vinter-perioden er jo klassisk december, januar og februar. Men vi er kun tre uger inde i januar og vi er allerede løbet tør for den indiske Golden Bird AA.

Enten har indkøbschefen taget en blunder eller så havde han bare undervurderet situationen. Men det korte af det lange er at vi har måtte melde udsolgt fem uger før planmæssigt. 

Tyvstart på foråret

Men vi har til gengæld været så heldige allerede at have forårets SÆSONKAFFE hjemme. Og så starter vi bare op på den før tid. Der er heldigvis købt ekstra og selvom forhåbentlig også bliver et hit - så har vi både de her fem ekstra uger samt forårets tre måneder: marts, april og maj. 

Den nye SÆSONKAFFE er "Bloom" fra Honduras. En fremragende fra APROCAN sammenslutningen (en kæmpe andelsforening med 1.536 farmere) i Copan regionen. 

Blog om BLOOM bag om Bloom!

.. læs i vores blog om hvordan den aktuelle SÆSONKAFFE udspringer fra et global bæredygtigt sourcing-initiativ: Risteriet blog

Ristet eller rå

Bloom kan - som næsten alle vores kaffe - både købes som nyristet kaffe og grønne/rå bønner. Links sender dig til produktsiderne hvor du kan læse mere om smagen og oprindelsen, samt forskellige kaffe facts om forårets (og lidt af vinterens ..) SÆSONKAFFE.

Er du nysgerrig efter mere info, så se lidt længere herunder, Der kan du scrolle ned og se en oversigt over de mange forskellige gæstebønner og blends der har været igennem som SÆSONKAFFE.



Ideen bag SÆSONKAFFE

Hver 3. måned får vi en ny kaffe i sortiment som SÆSONKAFFE. Det kan være en blend, som Fabio i foråret '24, eller det kan være en single-origin som efteråret ´23 med den økologiske Colombia Nevada. Osv. 

Der er mange muligheder og kaffeverdenen er stor. 

Før SÆSONKAFFE havde vi MÅNEDENS KAFFE og skiftede oftere. Det blev til 99 styk. 

Ideen med begge er samme. At komme godt rundt i en meget stor kaffeverden. Selvom vi har et ret bredt sortiment i forvejen er der jo enormt mange kaffer derude. Så det er en god måde at få smagt både på de sjældne og på anden vis særlige, besøge lande vi ikke lige har en nål i allerede og så skifte imellem efterbehandlingsmetoder, certificeringer, osv. 

Forslag og ideer kan altid sendes til os. Fang Rune på rune@ risteriet. dlk


Historik på SÆSONKAFFE

I omvendt rækkefælge: Senest først og første sidst.


Forår 2025 - Bloom (Honduras)

Vinter 2024/2025 - Indien Golden Bird AA

Efterår 2024 - Espirito

Sommer 2024 - Cuba Serrano Lavado

Forår 2024 - Fabio BLEND

Vinter 2023/2024 - Uganda Silverback NATURAL

Efterår 2023 - Colombia Nevada ØKO

Sommer 2023 - Granny BLEND

Forår 2023 - Indonesien Sumatra Mandheling ØKO

Vinter 2022/2023 - Panama Anselmito Estate

Efterår 2022 - Tanzania Peaberry Mbeya

Sommer 2022 - El Salvador La Joya Bourbon

Forår 2022 - The Big B BLEND

Vinter 2021/2022 - Papua Ny Guinea Simbu

Efterår 2021 - Nicaragua Limoncillo Red Catuai

Sommer 2021 - Malawi Pamwamba Estate AA+

Forår 2021 - Brasilien Peaberry Natural (Fazenda Sertão)

Vinter 2020/2021 - Mexico Sweet Cherry NATURAL

Efterår 2020 - Inden Sunheri Plantation AA

Sommer 2020 - Rwanda Womens Coffee Sake

Forår 2020 - Costa Rica Red HONEY

Vinter 2019/2020 - Colombia Cafe Organico ØKO

Efterår 2019 - Labirinto BLEND

Sommer 2019 - Burundi Musema 

Forår 2019 - Peru La Requia ØKO

Vinter 2018/2019 - Indonesien Raja Komodo

Efterår 2018 - Guatemala Otonö RFA

Sommer 2018 - Costa Rica Tarrazu BLONDE